Laman Utama / Galeri Gambar/ Program Kefahaman LGBT Bersama Ustaz Hanafiah Malek

Pada 21 Dis 2016, Waqaf An-Nur Corporation Berhadmelalui Rangkaian Masjid An-Nur Johor Corporation menganjurkan kursus KefahamanLGBT (Lesbian, gay, bisexual, and transgender) bersama Ustaz Hanafiah Abdul Malek bagi anggota pekerja (Imam & Bilal) Rangkaian Masjid An-Nur JohorCorporation & Kulim (M) Berhad.

Usaha murni ini adalah bagi memberi pencerahan& kefahaman kepada institusi keagamaan & pihak masjid mengenai golonganini memandangkan statistiknya semakin membimbangkan di Malaysia.

Pada kursus ini juga diadakan sesi perkongsianpengalaman & kisah hidup daripada seorang bekas mak nyah seusai pulangmengerjakan ibadah umrahnya. Marilah sama-sama kita mendoakan usaha istiqomahini.

• Program Kefahaman LGBT Bersama Ustaz Hanafiah Malek